Ako vybrať nábytok do obývačky

Zariaďujete si novú obývačku, alebo chcete vymeniť svoj starý nábytok za modernú a štýlovú sekciu nábytku? V tom prípade máte pred sebou voľbu zo širokého sortimentu najrôznejších foriem úložných priestorov, sedačiek, konferenčných stolíkov, knižníc a mnohých ďalšieho. Ako si s výberom nábytku do obývačky poradiť, na čo sa zamerať, aká je aktuálna ponuka a súčasné trendy?

Chcete si obývačku zariadiť moderným a štýlovým nábytkom, alebo máte radšej klasiku a rustikálny štýl? Samozrejme, že vyberanie nábytku ovplyvňuje štýl vášho bývania, ale tiež hrajú rolu iné faktory - na prvom mieste by totiž okrem estetických hodnôt mala byť využiteľnosť nábytku a jeho praktickosť.

Než začnete s výberom jednotlivých prvkov, je dôležité si uvedomiť, aké dispozície má zariaďovaná miestnosť. Najdôležitejším parametrom je veľkosť, ktorá nás môže pri voľbe nábytku limitovať najviac. K najčastejším chybám patria práve obývačky zapratané
nábytkom, pritom stačí len vybavenie dobre zvoliť do daného priestoru. Dôležité sú tiež farby použité v miestnosti na podlahe a na stenách. Tmavšie priestory oživia nábytok vo svetlejších tónoch, vybielené miestnosti sú ako stvorené aj pre tmavší nábytok.
Obývacia stena, knižnica a ďalšie úložné priestory hrajú jednu z hlavných rolí. Súčasným trendom je investovať do takého nábytku, ktorý nám umožní variabilitu, možnosť kombinovania a zmenu. Preto výrobcovia ponúkajú vzájomne kombinovateľné kusy, ktorých usporiadanie je na kreativite a potrebách zákazníka.

Sedaciu súpravu vyberajte vždy podľa pohodlia a komfortu. Dôležitá je samozrejme aj veľkosť, tvar, farba, možnosti úložného priestoru, životnosť a spôsob údržby. Ak chcete zvoliť sedačku ako naozajstnú dominantu celej miestnosti, môžete siahnuť po klasických kožených súpravách pre viac osôb, napríklad rohových a s kreslami z rovnakého materiálu.

Či už vyberiete nábytok v klasickom, modernom, rustikálnom, prírodnom, exotickom alebo extravagantnom štýle, vždy záleží nielen na jeho dizajne, ale hlavne na jeho praktickom využití. Súčasná ponuka nábytku do obývačky sa preto zameriava na kombináciu krásy, výborných úžitkových vlastností a komfortu.