Ako vyberať kancelársky nábytok

Pri zariaďovaní kancelárie hrá kľúčovú úlohu pohodlné sedenie. Veď práca za počítačom si žiada kvalitné kreslo, kto by aj chcel prísť domov dolámaný? Buďte starostliví pri výbere nábytku do vašej kancelárie, pretože až sa raz obzriete späť, nebudete ľutovať ani drahšie kúsky, keď vám budú dobre slúžiť. Akých zásad by sme sa mali držať pri vyberaní kancelárskeho nábytku?

     * Myslite vždy v prvom rade na to, či sú vami vybrané kancelárske stoličky z kvalitného materiálu a vyzerajú pevne.
     * Dlhodobé sedenie na nevhodnom kresle vám môže privodiť zdravotné komplikácie. Obvykle umožňujú kancelárske kreslá iba nastavenie výšky sedu. Kúpte si radšej moderné ergonomické stoličky s bedrovou oporou chrbta, opierkou na hlavu a kvalitnou mechanikou, ktorá prispieva k vášmu dobrému pocitu zo sedenia.
     * Kancelársky nábytok by sa mal vyznačovať jednotným dizajnom. Ak favorizuje určitý materiál, snažte sa, aby z neho bol každý kus nábytku v miestnosti. Inak by kancelária pôsobila nejednotne. To isté platí pre tvar a farbu nábytku. Zlaďte jednotlivé sekcie nábytku na maximum!
     * Odretá podlaha od stoličiek, o to nestojí naozaj nikto. Aby ste odreniu predchádzali, kúpte si podložky pod stoličky. Vďaka nim kancelárske stoličky hladko jazdia po akomkoľvek druhu podlahy bez poškriabania.
     * Kancelárske kreslá, pohovky, alebo stoličky pre návštevy by mali lákať k príjemnému posedeniu. Nevyberajte tie najjednoduchšie konštrukcie stoličiek, chcete predsa zapôsobiť ako seriózna firma, nebojte sa preto dať svojej kancelárii trochu šťavy.
     * A nakoniec nezabudnite doplniť kancelársky nábytok krásnymi dekoráciami ladiacimi so štýlom nábytku, pretože napríklad váza s kvetinami alebo umelecké dielo na stene môže dodať miestnosti potrebný šmrnc!